I dag byr jeg på mørke, deilige brownies.
Uten mel og med lite sukker, så de passer
for både de som ikke tåler hvete og
for lavkarbo tilhengere :)
Som erstatning for hvetemel brukte jeg finmalte
mandler, som det er masse gode vitamniner og
fettsyrer i. Vil du lage oppskriften uten melk,
kan du bare bruke melkefri margarin i
stedet for smør. Neste gang har
jeg lyst å prøve kokosolje i.
Du trenger:
250 g smør, helst usaltet
200 g mørk sjokolade
1/2 ts bakepulver
100 g sukker, evt
kunstig søtning
150 g mandler
vaniljestang, evt
vaniljeessens
3 egg
Slik gjør du:
Mal mandlene i stavmikser. Evt kan du bruke
mandelmel fra helsekostbutikk. Pisk egg og
sukker luftig. Smelt smøret og ha i sjokoladen
slik at den også smelter. Vend inn mandelmelet
og bakepulver i eggedosisen på lav hastighet.
Bland i vanilje og sjokoladeblandingen.
Stek i liten langpanne på 175 grader
i 25-30 minutter. Brownies bør
ikke steke for lenge, da
blir kaken tørr.
PS: Vil du ha denne oppskriften enda mørkere
og kraftigere i smaken, kan du tilsette et par
spiseskjeer kakaopulver. Jeg brukte 70
prosent sjokolade og da blir det
mye sjokoladesmak :)
Fin lørdag! :)
Denne så jo bare deilig ut!
ReplyDeleteJeg skal definitivt prøve oppskriften.
Takk for at du deler.
God lørdagskveld til deg :-)
Klem Katrine
Så herlig det såg ut og flotte kar som er med å smaker,herlig genser han hadde på seg:)
ReplyDeleteFin lørdag til deg!
Klem fra Lillian
Takk for at du delte oppskriften. Det blir så mye sukker i det dagelige, så litt mindre er bra.
ReplyDeleteFlott kar med flott Mumiservise.
FIn lørdag <3
Wow den både så og hørtes deilig ut. Den må jeg prøve meg på.
ReplyDeleteHa en fin søndag.
Klem fra Annfrid
Mmmmm...dette så skikkelig godt ut!
ReplyDeletetakk for oppskrift:)
ønsker deg en fin søndag:)
klem nina
Nam! Så veldig godt ut til å være såpass sunt!:D Klem
ReplyDeleteSå gode de ser ut! Ser ut som de faktisk var gode på smak også:)
ReplyDeleteHihi for en søtnos!!!:)
Godklem fra Kristin
Deilig, men husk å bruk glutenfri sjokolade og kakao dersom det er til glutenallergikere:)
ReplyDeleteKlem fra Silje